HURRAKANE THA SOUNDZTORM (Beat Box)

Voor meer informatie of booking

 
 
 

Matthew ‘Hurrakane Tha SoundZtorm’ Neus, geboren in Amsterdam, heeft zijn roots in Suriname. Hij komt al vroeg jaren in aanraking met HipHop. Hieruit begint hij met beatbox, waarin hij zich over de jaren heen steeds meer verdiept. Gekenmerkt door zeer lage frequenties en een allround sound heeft hij over de jaren naam gemaakt in de internationale beatbox community.

 

HurraKane gebruikt zijn talenten gevarieerd: zo produceert hij voor verscheidene artiesten, verzorgt hij jingles, voice overs en is hij al jaren actief als workshopdocent.

In 2011 sluit hij zich aan bij muziekcollectief RPM en voegt hij zich bij de band Samora, waarbij hij zijn beatboxtechnieken als ‘drummer’ inzette. Met Samora wint hij een handvol onderscheidingen totdat de band in 2013 uit elkaar gaat. Naast Samora verschijnt HurraKane meerdere malen op televisie: onder andere bij RLT4’s Beat The Best en The Sing-Off van SBS6, waar hij uiteindelijk een derde plaats weet te veroveren.

Vanaf 2013 richt HurraKane zich vol op zijn solocarrière. Actief als docent leert alle mogelijke leeftijdsgroepen beatboxen. Daarnaast wint een drietal Europese beatboxcompetities, waaronder de Nederlands Kampioenschappen, en bereikt de halve finale van de Europese Kampioenschappen teambeatbox. In 2015 vertegenwoordigt hij Nederland zelfs in de Wereldkampioenschappen beatbox.

 

 

SOLO ONDERSCHEIDING ONDERSCHEIDINGEN I.S.M. SAMORA

 

WINNAAR DUTCH BEATBOX BATTLE WINNAAR FLAVOURLAND 2011

(NEDERLANDS KAMPOENSCHAP) 2013 (PROVINCIAAL)

 

WINNAAR RUHRPORT BEATBOX BATTLE WINNAAR VERS 2011-2012

2013 (DUITSLAND) (REGIONAAL)

 

WINNAAR SPLASH BEATBOX BATTLE 2013 WINNAAR GEHEIM VAN STARSOUND 2013

(nationaal)